Lahodné tyčinky či čtverečky plné vlašských ořechů jsou jemné, dokonale křupavé s drobivou náplní a lahodnou polevou. Příprava se může zdát složitá, ale věřte, že je to hračka.
Ingredience:
Na nepečený korpus:
- 1/2 hrnku kokosové mouky
- 1/2 hrnku půlených vlašských ořechů
- špetka soli
- 3 polévkové lžíce kokosového oleje (musí mít pokojovou teplotu)
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na náplň:
- 8 – 10 kousků datlí
- 1 hrnek půlených vlašských ořechů
- 1/2 hrnku strouhaného kokosu
- špetka soli
Na polevu:
- 1 balení tmavé čokolády
- 1/3 hrnku arašídového másla
Postup:
- Do nádoby kuchyňského robota či mixéru dáme kokosovou mouku, vlašské ořechy, sůl a na střední rychlost mixujeme.
- Potom přilijeme kokosový olej, javorový sirup i vanilkový extrakt. Mixujeme, aby se vše spojilo, přičemž několikrát mixér vypneme a odloupneme kousky hmoty od stěn nádoby.
- Připravíme si čtvercovou formu, vyložíme ji pečícím papírem a přendáme do ní hotovou hmotu, kterou prsty namačkáme na celé dno.
- Opláchneme mísu od robota a vložíme do ní všechny suroviny na náplň.
- Na střední rychlost vše mixujeme, až se utvoří hladký krém, který přelijeme na připravenou základnu v pekáči.
- Rozprostřeme a dáme na 30 minut do lednice.
- Nakonec dáme čokoládu rozpustit do vodní lázně a mícháme, dokud není hezky hladká.
- Odstraníme z plotny a přidáme arašídové máslo. Nalijeme na náplň a uhladíme.
- Dáme do lednice a necháme odpočinout nejlépe přes noc. Pokud se nám nechce čekat tak dlouho, chladíme aspoň 3 hodiny.
- Pak už jen stačí rozdělit na 16 stejně velkých kousků a servírovat.
- Skladujeme v lednici a můžeme si část uložit i do mrazáku.