Cukroví ze salka

Cukroví ze salka

Někdy stačí jen chvilka a nepečená pochoutka je na světě jako mávnutím kouzelného proutku. Pokud milujete Salko, pak je tento recept určen právě vám. Budete se olizovat až za ušima.

Ingredience:

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 1/2 kostky čerstvého nesoleného másla
  • 2 čokolády na vaření (můžeme použít i mléčnou či hořkou)
  • 30 kusů mléčných sušenek

Postup:

  • Pečící formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem na pečení a lehce namažeme máslem.
  • Sušenky rozdrtíme a nasypeme do velké misky.
  • Do malého hrnce dáme čokoládu, máslo, kondenzované mléko a na nízkou teplotu pomalu zahřejeme.
  • Za stálého míchání necháme rozpouštět, aby se vše spojilo. Vaříme cca 3 – 5 minut.
  • Ještě teplou směs přelijeme do mísy k sušenkám a důkladně promícháme. Tím vznikne souvislá hmota, kterou přendáme do připravené formy.
  • Důkladně natlačíme do formy a rozprostřeme na celé dno.
  • Vložíme do lednice a necháme po dobu 7 hodin zatuhnout.
  • Jakmile tato doba uplyne, vyjmeme formu z lednice, otočíme dnem vzhůru a odlepíme pečící papír.
  • Nakrájíme na malé, stejně velké kousky a můžeme podávat. Uchováváme s chladničce.
Čokoládový sušenkový koláč bez pečení z kondenzovaného mléka.
Zdroj: https://www.islandsmile.org/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.