Někdy stačí jen chvilka a nepečená pochoutka je na světě jako mávnutím kouzelného proutku. Pokud milujete Salko, pak je tento recept určen právě vám. Budete se olizovat až za ušima.
Ingredience:
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 1/2 kostky čerstvého nesoleného másla
- 2 čokolády na vaření (můžeme použít i mléčnou či hořkou)
- 30 kusů mléčných sušenek
Postup:
- Pečící formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem na pečení a lehce namažeme máslem.
- Sušenky rozdrtíme a nasypeme do velké misky.
- Do malého hrnce dáme čokoládu, máslo, kondenzované mléko a na nízkou teplotu pomalu zahřejeme.
- Za stálého míchání necháme rozpouštět, aby se vše spojilo. Vaříme cca 3 – 5 minut.
- Ještě teplou směs přelijeme do mísy k sušenkám a důkladně promícháme. Tím vznikne souvislá hmota, kterou přendáme do připravené formy.
- Důkladně natlačíme do formy a rozprostřeme na celé dno.
- Vložíme do lednice a necháme po dobu 7 hodin zatuhnout.
- Jakmile tato doba uplyne, vyjmeme formu z lednice, otočíme dnem vzhůru a odlepíme pečící papír.
- Nakrájíme na malé, stejně velké kousky a můžeme podávat. Uchováváme s chladničce.