Domácí pivní rohlíky

Domácí pivní rohlíky

Klasický recept, který spojuje hladkou a polohrubou mouku. Jejich kombinace dává těstu jeho charakteristickou konzistenci.

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 ml světlého piva
  • 1 PL sádla
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 PL soli
  • 1 PL cukru
  • 2 PL mléka

Postup:

  1. Z droždí a trochy piva si připravte kvásek.
  2. V misce smíchejte všechny ingredience, přidejte vzešlý kvásek a vypracujte do podoby těsta.
  3. V případě, že je těsto příliš husté, přidejte trochu teplé vody.
  4. Po vykynutí těsto rozdělte na dvanáct částí a každou část vytvarujte do podoby kuličky.
  5. Následně každou kuličku těsta ručně rozválejte do podoby provázku nebo hada.
  6. Takto připravené pivní rohlíky dejte ještě na hodinu vykynout na plech s pečicím papírem.
  7. Předehřejte si troubu na 220 stupňů.
  8. Před pečením rohlíky zlehka potřete osoleným mlékem.
  9. Plech vložte do trouby, ihned snižte teplotu na 180 stupňů a pečte přibližně 20 minut.
Rohlíky z pivního těsta sypané hrubozrnnou solí a kmínem
zdroj: bonvivani.sk

Svým tvarem mají k rohlíkům blízko bagety. Upečte si kromě rohlíků i křupavé domácí bagety.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.