Křupavé pivní pečivo

Křupavé pivní pečivo

K posypání pečiva s pivem se nejčastěji používá hrubozrnná sůl a kmín. Fantazii se ale meze nekladou a lze použít i rozmanitá semínka či mák.  

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 180 g polohrubé mouky
  • 150 g celozrnné pšeničné mouky
  • 250 ml světlého piva
  • 100 ml mléka
  • 1 vejce
  • 30 g čerstvého droždí
  • 4 PL oleje
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička cukru
  • kmín na posypání
  • hrubozrnná sůl na posypání

Postup:

  1. V misce si z malého množství piva, cukru a droždí vytvořte kvásek.
  2. Ten následně přidejte do mísy s prosetou moukou a solí.
  3. Přilijte vlažné mléko a promíchejte.
  4. Následně přidejte olej a žloutek, důkladně prohněťte a vypracujte v tužší těsto.
  5. Misku překryjte utěrkou a nechte na teplém místě alespoň hodinu kynout.
  6. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na dvanáct stejně velkých částí, ze kterých vytvarujte bochánky.
  7. Nechejte ještě 10 minut kynout.
  8. Následně kuličky rozválejte na tenčí placky, ale na jedné straně nechte trochu silnější.
  9. Těsto od silnějšího konce srolujte a vytvarujte do podoby rohlíku.
  10. Pivní rohlíky dejte na plech vyložený papírem a vložte ho ještě na 15-20 minut vykynout do trouby předehřáté na 50°C.
  11. Po vykynutí rohlíky potřete směsí bílku a jedné polévkové lžíce mléka.
  12. Troubu předehřejte na 200°C a pivní rohlíky posypané hrubozrnnou solí a kmínem pečte přibližně 10-12 minut dozlatova.
Ošatka s pečivem připravovaným z piva
nasavareska.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.