Krémová fazolová pomazánka s citronem

Krémová fazolová pomazánka s citronem
Příprava: 15 minut Počet porcí: 1

Na přípravu tohoto krémového dipu z bílých fazolí potřebujete pouze 4 ingredience a 5 minut! Se zeleninou a tortilla chipsy je to skvělé občerstvení nebo předkrm.

Ingredience

  • 1,5 šálku vařených fazolí cannellini, scezených a opláchnutých
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1/2 čajové lžičky citronové kůry
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1/2 čajové lžičky mořské soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • v případě potřeby 2 až 4 lžíce vody
  • 2 lžíce natrhaných listů čerstvé bazalky (volitelně)
  • 2 čajové lžičky čerstvých listů rozmarýnu (volitelně)

Postup                                       

  1. V kuchyňském robotu rozmixujte fazole cannellini spolu s olivovým olejem, citronovou šťávou a kůrou, česnekem, solí a pepřem.
  2. Když je kuchyňský robot v chodu, pomalu přidávejte vodu a zpracovávejte do hladka.
  3. Pokud chcete, přimíchejte čerstvé bylinky.
  4. Dobrou chuť!
Fazolový dip servírovaný v misce se lžičkou a čerstvou zeleninou.
www.loveandlemons.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.