Tato šťavnatá veganská fazolová pomazánka chutná skvěle jako náplň do pita chleba nebo jen tak natřená na chléb. Doplňte čerstvou zeleninou a máte perfektní svačinku.
Ingredience
- 1/3 šálku nasekaných vlašských ořechů
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2-3 lžíce zeleninového vývaru
- 1/4 čajové lžičky soli nebo podle chuti
- 1/8 čajové lžičky kajenského pepře nebo podle chuti
- černý pepř
- 2 plechovky fazolí po (425 g), opláchnutých a scezených
- 3 lžíce nasekané petrželky
- 3 lžíce jemně nakrájené jarní cibulky
Postup
- Vložte vlašské ořechy a česnek do kuchyňského robotu a mixujte tak, aby byly jemně nasekané.
- Přestaňte mixovat a podle potřeby seškrábněte strany mixéru.
- Přidejte ocet,2 lžíce vývaru, sůl, kajenský pepř a černý pepř a zpracovávejte, dokud nevznikne hustá pasta.
- V případě potřeby přidejte další vývar.
- Přidejte dobře scezené fazole a pulsujte asi 6 až 8krát, což by mělo stačit k tomu, abyste měli vše krásně rozdrcené, ale ne pyré.
- Směs seškrábněte do velké nádoby a vmíchejte polovinu petrželky a jarní cibulky.
- Zakryjte a nechte v chladničce po dobu nejméně jedné hodiny, aby se směs mohla spojit.
- Upravte koření a podle chuti přidejte více octa, pepře nebo soli.
- Podávejte ozdobené zbylou jarní cibulkou.