Pomazánka z vlašských ořechů a fazolí

Pomazánka z vlašských ořechů a fazolí
Příprava: 15 minut Počet porcí: 1

Tato šťavnatá veganská fazolová pomazánka chutná skvěle jako náplň do pita chleba nebo jen tak natřená na chléb. Doplňte čerstvou zeleninou a máte perfektní svačinku.

Ingredience

  • 1/3 šálku nasekaných vlašských ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2-3 lžíce zeleninového vývaru
  • 1/4 čajové lžičky soli nebo podle chuti
  • 1/8 čajové lžičky kajenského pepře nebo podle chuti
  • černý pepř
  • 2 plechovky fazolí po (425 g), opláchnutých a scezených
  • 3 lžíce nasekané ​​petrželky
  • 3 lžíce jemně nakrájené jarní cibulky

Postup                                       

  1. Vložte vlašské ořechy a česnek do kuchyňského robotu a mixujte tak, aby byly jemně nasekané.
  2. Přestaňte mixovat a podle potřeby seškrábněte strany mixéru.
  3. Přidejte ocet,2 lžíce vývaru, sůl, kajenský pepř a černý pepř a zpracovávejte, dokud nevznikne hustá pasta.
  4. V případě potřeby přidejte další vývar.
  5. Přidejte dobře scezené fazole a pulsujte asi 6 až 8krát, což by mělo stačit k tomu, abyste měli vše krásně rozdrcené, ale ne pyré.
  6. Směs seškrábněte do velké nádoby a vmíchejte polovinu petrželky a jarní cibulky.
  7. Zakryjte a nechte v chladničce po dobu nejméně jedné hodiny, aby se směs mohla spojit.
  8. Upravte koření a podle chuti přidejte více octa, pepře nebo soli.
  9. Podávejte ozdobené zbylou jarní cibulkou.
Pomazánka z fazolí a vlašských ořechů namazaná na plátcích pečiva a obložená ředkvičkami.
www.blog.fatfreevegan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.