Buchta s meruňkami a riccotou

Buchta s meruňkami a riccotou
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

Každý si musí zamilovat tento lehký, ale dekadentní koláč! Není příliš sladký a uprostřed je krásně vlhký. Vyzkoušejte ho i vy.

Ingredience

  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 1/2 hrnku cukru
  • 3 vejce, oddělená
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 3/4 šálku riccoty
  • 4-5 meruněk, rozpůlených

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175°C.
  2. Skleněnou formu na pečení 20 x 20 vyložte pečicím papírem.
  3. Máslo a cukr vyšlehejte do krémové konzistence.
  4. Poté po jednom přidávejte žloutky, mezi kterými vždy šlehejte.
  5. Přidejte citronovou šťávu a kůru a zapracujte.
  6. Přidejte obě mouky a promíchejte.
  7. V jiné míse vyšlehejte bílky, dokud nevzniknou tuhé špičky.
  8. Opatrně vmíchejte do směsi mouky.
  9. Nyní jemně přidejte ricottu.
  10. Těsto dejte do připravené formy.
  11. Lehce přitlačte poloviny meruněk kůží dolů.
  12. Posypte trochou cukru.
  13. Pečte cca 45 minut.
  14. Před vyjmutím pečícího papíru zpoza buchty nechte vychladnout.
  15. Hotovou buchtu nakrájejte na čtverečky.
Meruňkový koláč servírovaný na talířku s vidličkou.
www.michellesipsandsavors.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.