Štrúdl z pivního těsta s ořechy

Štrúdl z pivního těsta s ořechy
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 10

Nemáte rádi rozinky? Nevadí! Pivní závin chutná skvěle i s ořechy!

Ingredience:

  • 320 g hladké mouky
  • 150 g Hery
  • 150 ml světlého piva
  • 500 g jablek
  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 1 hrst nasekaných vlašských ořechů
  • 1 vejce
  • šťáva z jednoho citronu
  • máslo na potření těsta
  • 1 PL moučkového cukru
  • vanilinový cukr
  • skořicový cukr

Postup:

  1. Z hladké mouky, piva a Hery pokojové teploty ručně či za pomoci hnětače vypracujte hladké těsto.
  2. Omytá a oloupaná jablka nahrubo nastrouhejte a pokapejte čerstvou citronovou šťávou.
  3. Vzniklé těsto si rozdělte na dva stejně velké díly.
  4. Každou část válečkem rozválejte naplocho, potřete rozpuštěným máslem a posypejte mletými ořechy smíchanými s moučkovým cukrem.
  5. Vymačkejte přebytečnou šťávu z jablek a jablky posypejte těsto.
  6. Přidejte vlašské ořechy a vše posypejte směsí vanilinového a skořicového cukru.
  7. Srolujte do podoby štrůdlu a položte na plech vystlaný pečicím papírem.
  8. Pivní štrúdl potřete rozšlehaným vejcem.
  9. Takto postupujte i se zbývajícím těstem.
  10. Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40 minut.
Pivní závin s jablky a ořechy
zdroj: dobre-jedlo.blogspot.com

Z jablek se dá připravit nejen štrůdl, ale i další sladké pochoutky. Inspirujte se našimi jablečnými moučníky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.