Jednoduché a chuťově velmi zajímavé cukroví, na které kromě zázvoru potřebujte i několik dalších druhů koření.
Ingredience:
- 10 datlí
- 1/2 šálku vlašských ořechů
- 1/2 šálku datlí
- 1 pomeranč
- 1/2 čajové lžičky skořice
- špetka muškátového oříšku
- 4 PL strouhaného kokosu
- 2 mrkve
Krém
- 400 ml kokosového mléka z konzervy
- 2 PL javorového sirupu
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup:
- Datle a vlašské ořechy rozmixujte v kuchyňském robotu na lepkavou a drobivou hmotu.
- Směs vtlačte do připravených silikonových formiček na košíčky a vložte do mrazničky.
- Z pomeranče odstraňte kůru, kterou použijete na ozdobu.
- Vložte všechny přísady kromě mrkve do kuchyňského robotu a rozmixujte je do jednolité hmoty.
- Přeneste do mísy a poté nastrouhejte mrkev.
- Promíchejte a nechte 15 minut odležet.
- Vyjměte z mrazáku formičky s ořechovo-datlovým základem a doplňte je mrkvovou směsí.
- Vložte opět na alespoň 2 hodiny do mrazáku.
- Těsně před uplynutím dvou hodin si připravte kokosový krém.
- Kokosové mléko vyšlehejte do krémové konzistence a za chodu přístroje přidávejte javorový sirup a vanilku.
- Opatrně vyjměte košíčky z formiček a pomocí zdobítka ozdobte kopečkem kokosového krému a pomerančovou kůrou.
Máte rádi rozmanité druhy ořechů? Recepty na raw cukroví nejsou jediné, ve kterých je můžete využít. Upečte si i další druhy ořechového vánočního pečiva!