Nechce se vám klobásu smažit v trojobalu? Inspirujte se tímto jednoduchým receptem, ve kterém se chuť masa skvěle snoubí s tymiánem.
Ingredience:
- 500 g vinné klobásy
- 1/2 šálku suchého bílého vína
- 1 PL bílého vinného octa
- tymián
- olivový olej
Postup:
- Vinnou klobásu lehce na několika místech propíchejte vidličkou, aby následně nepraskla.
- Na nepřilnavé pánvi zahřejte malé množství olivového oleje.
- Přidejte vinné klobásy a čerstvý tymián.
- Klobásy opékejte na mírném ohni 5-7 z obou stran.
- Během pečení je pravidelně otáčejte.
- Klobásy vyjměte z pánve a přidejte do pánve lžíci vinného octa.
- Nechte ocet přibližně 2 minuty redukovat a poté přilijte bílé víno.
- Vařte dalších 7-8 minut, dokud se víno částečně nezredukuje a nevytvoří zlatohnědou omáčku.
Takto připravenou klobásu na štědrovečerní menu servírujte nejlépe s bramborami nebo bramborovou kaší.