Hrníčková buchta z dýně

Hrníčková buchta z dýně
Příprava: 10 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 1

Jistě mi dáte za pravdu, že se vždy nepodaří najít dostatek času a věnovat se přípravě nějaké složitějšího moučníku.

Jenže co když nás honí mlsná a máme chuť na sladkou tečku, která nezabere moc času, a přitom bude chuťově skvělá?

V tom případě se vám bude zamlouvat právě tento recept. Příprava je rychlá, snadná a výsledek chutná bombasticky. Během pár minut můžeme mlsat.

Ingredience:

  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce mléka
  • 1/2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce dýňového pyré
  • 1/8 lžičky mleté skořice
  • 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku
  • špetka mletého zázvoru
  • špetka mletého hřebíčku

Postup:

  • Všechny ingredience dáme do hrnku určeného do mikrovlnné trouby (objem asi 300 ml) a důkladně mícháme, až dokud nejsou všechny suroviny pěkně spojené v hladké jemné těsto.
  • Takto vložíme do mikrovlnky a necháme na střední teplotu péct asi 1 minutu a 15 sekund.
  • Ihned můžeme konzumovat, případně necháme vychladnout.
  • Kdo chce, může pokapat vhodnou polevou nebo toppingem, který máme zrovna v zásobě.
Moučník z dýně s vůní muškátového oříšku a skořice v hrníčku.
Zdroj: https://kirbiecravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.