Jistě mi dáte za pravdu, že se vždy nepodaří najít dostatek času a věnovat se přípravě nějaké složitějšího moučníku.
Jenže co když nás honí mlsná a máme chuť na sladkou tečku, která nezabere moc času, a přitom bude chuťově skvělá?
V tom případě se vám bude zamlouvat právě tento recept. Příprava je rychlá, snadná a výsledek chutná bombasticky. Během pár minut můžeme mlsat.
Ingredience:
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 2 polévkové lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce mléka
- 1/2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce dýňového pyré
- 1/8 lžičky mleté skořice
- 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku
- špetka mletého zázvoru
- špetka mletého hřebíčku
Postup:
- Všechny ingredience dáme do hrnku určeného do mikrovlnné trouby (objem asi 300 ml) a důkladně mícháme, až dokud nejsou všechny suroviny pěkně spojené v hladké jemné těsto.
- Takto vložíme do mikrovlnky a necháme na střední teplotu péct asi 1 minutu a 15 sekund.
- Ihned můžeme konzumovat, případně necháme vychladnout.
- Kdo chce, může pokapat vhodnou polevou nebo toppingem, který máme zrovna v zásobě.