Pikantní mrkvový dip

Pikantní mrkvový dip
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Tento recept je neuvěřitelně chutný, příjemně pikantní a přitom taaak zdravý! Servírujte na chlebu, s libovolnými suchary či se syrovou zeleninou.

Ingredience

  • 700 g mrkve
  • 1 šálek vody
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lisované stroužky česneku
  • 1,5 čajové lžičky kmínu
  • 1 čajová lžička papriky
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky kajenského pepře
  • 1/4 čajové lžičky sušeného zázvoru

Postup                                       

  1. Mrkev oloupejte a nakrájejte na více než centimetrové kousky.
  2. Přiveďte 1 šálek vody k varu ve středně velkém hrnci.
  3. Vložte kousky mrkve, přikryjte pokličkou, snižte teplotu na nízký plamen a nechte lehce vařit po dobu 10-15 minut, dokud mrkev nebude měkká.
  4. Sceďte a vložte mrkev do kuchyňského robotu nebo mixéru.
  5. Přidejte olivový olej, ocet, česnek, kmín, papriku, sůl, kajenský pepř a zázvor.
  6. Rozmixujte do hladka.
  7. Podávejte studené jako pomazánku na chléb nebo dip.
  8. Ozdobte nasekaným koriandrem nebo sýrem feta (volitelně).
Pikantní pomazánka z mrkve servírovaná v misce a na plátku pečiva.
www.thestayathomechef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.