Kančí kýta na smetaně

Kančí kýta na smetaně

Kančí maso se v tomto receptu skvěle snoubí se dvěma typy smetany. Výsledkem je krémový pokrm velmi delikátní chuti.

Ingredience:

Maso

  • 2000 g kančí kýty
  • 3 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 šálek červeného vína
  • 1 šálek vody
  • 3 PL sádla nebo oleje
  • bobkový list
  • jalovec
  • sůl

Omáčka

  • 1 šálek šlehačky
  • 4 PL zakysané smetany
  • 1 šálek vody
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Kančí maso omyjte, osolte a položte do pekáče, ve kterém chcete maso péct.
  3. Kolem masa rozložte jalovec, bobkový list a oloupanou a nakrájenou cibuli a mrkev.
  4. Přelijte rozpuštěným sádlem nebo olejem.
  5. Následně do pekáče přilijte rovněž červené víno a vodu.
  6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 90 minut.
  7. Po této době maso z trouby vyjměte, přelijte ho trochou vypečené šťávy a překryjte alobalem.
  8. Pokud je třeba podlijte ještě trochou vody.
  9. Snižte teplotu na 180°C a pečte po dobu dalších 30 minut.
  10. Poté kančí kýtu, stále zabalenou do alobalu, přendejte na jiný plech a vložte zpět do vypnuté trouby.
  11. Vypečenou šťávu a zeleninu z původního pekáče použijte k přípravě omáčky.
  12. Vyjměte z pekáče jalovec a bobkový list.
  13. Následně přilijte ke směsi šálek vody a pomocí vařečky ode dna odškrábněte veškeré připečené kousky.
  14. Směs z pekáče přeceďte přes síto do hrnce, zeleninu přes síto protlačte.
  15. Přidejte ke směsi zakysanou smetanu a přiveďte k varu.
  16. Vmíchejte rovněž šlehačku a kukuřičný škrob.
  17. Dochuťte solí a pepřem a povařte přibližně 2-3 minuty do zhoustnutí.

Kančí kýta na smetaně se obvykle podává s houskovým či karlovarským knedlíkem, přidat můžete i trochu dušené zeleniny.

Pokrm z kýty z divočáka ve smetanové omáčce servírovaný s knedlíkem, růžičkovou kapustou a brusinkami
zdroj: esterkocht.com

Pokrmy z divočáka nemusíte vždy připravovat pouze z kančí kýty. Zkuste i další rozmanité pochoutky z kančího masa!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.