Kýta z divočáka na zelenině

Kýta z divočáka na zelenině

Nevšední způsob, jak do svého jídelníčku zařadit kančí maso, představuje jeho kombinace se zeleninou. Vyzkoušejte a uvidíte, že budete mile překvapeni!

Ingredience:

  • 1000 g kančí kýty
  • 1 pórek, pouze světlá část
  • 5 mrkví
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 šálek nakrájených žampionů
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 1/2 šálku červeného vína
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Omytou kančí kýtu osolte a opepřete.
  2. Následně veškerou zeleninu oloupejte a nakrájejte na kousky.
  3. V hrnci či hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a kančí maso na něm ze všech stran několik minut restujte.
  4. Poté maso vyjměte a položte stranou.
  5. Přidejte do hrnce či pánve ještě trochu oleje a vložte do něj veškerou nakrájenou zeleninu.
  6. Osolte, opepřete a vmíchejte rajčatový protlak.
  7. Následně přilijte též červené víno a oba dva druhy vývaru.
  8. Promíchejte a vložte kančí kýtu opět do hrnce či pánve.
  9. Přiklopte a duste takto přibližně po dobu 3 až 4 hodin, v zavilosti na velikosti masa. Pokud chcete čas vaření zkrátit, maso naporcujte.

Kančí kýta se zeleninou chutná skvěle jen tak, nebo k ní lze podávat různé druhy těstovin či rýži.

Kousky kančího masa se zeleninou
zdroj: georgiapellegrini.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.