Sušené švestky se ke kančímu masu přidávají poměrně často. Vyzkoušejte ho tentokrát ozvláštnit lesními plody!
Ingredience:
- 800 g kančího masa
- 200 ml červeného vína
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 stroužek česneku
- 2 PL borůvkového džemu
- 100 g borůvek
- 2 PL mouky (volitelné)
- 2 PL olivového oleje
- bobkový list
- sladká paprika
- hřebíček
- skořice
- jalovec
- sůl, pepř
Postup:
- Kančí maso umyjte, nakrájejte na kousky a zlehka orestujte v hrnci nebo v hluboké pánvi s rozpáleným olejem.
- Následně maso vyjměte a do hrnce dejte zesklovatět nakrájenou cibuli a prolisovaný stroužek česneku.
- Po chvilce přidejte do hrnce rovněž nakrájenou mrkev.
- Když je zelenina měkká, přilijte hovězí vývar a červené víno.
- Když se směs začne vařit, přidejte koření a vraťte do hrnce kousky masa.
- Promíchejte a za občasného míchání vařte přiklopené přibližně 2 až 2,5 hodiny.
- Několik minut před koncem přidejte borůvky a borůvkový džem.
- Odstraňte jalovec, bobkový list a hřebíček a v případě potřeby zahustěte trochou mouky.
Tento kančí guláš podávejte s knedlíkem, bramborovou kaší či čerstvým pečivem.