Kromě červeného vína můžete při přípravě kančího masa využít i pivo. Obvykle se doporučuje především pivo černé, použít lze ale i světlé.
Ingredience:
- 800 g kančího masa, například kýty
- 150 ml černého piva
- 200 ml vody nebo vývaru
- 3 cibule
- 2 PL hladké mouky
- bobkový list
- jalovec
- tymián
- nové koření
- olej
- sůl, pepř
Postup:
- Omyté kančí maso nakrájejte na plátky, osolte, opepřete, posypejte tymiánem a zalijte olivovým olejem.
- Nechte takto marinovat alespoň po dobu 30 minut.
- Následně na pánvi či v hrnci zesklovaťte na oleji nakrájenou cibuli.
- Přidejte namarinované kančí maso a zlehka orestujte.
- Přidejte ke směsi bobkový list a ostatní koření, podlijte pivem.
- Hrnec či pánev přiklopte a nechte dusit, než maso změkne.
- V průběhu dušení podle potřeby podlévejte vodou nebo vývarem.
- Na závěr zahustěte omáčku pomocí mouky.
Takto připravený pokrm servírujte s knedlíkem, polentou nebo bramborovou kaší.