Výborný guláš z divočáka na pivu

Výborný guláš z divočáka na pivu

Kromě červeného vína můžete při přípravě kančího masa využít i pivo. Obvykle se doporučuje především pivo černé, použít lze ale i světlé.

Ingredience:

  • 800 g kančího masa, například kýty
  • 150 ml černého piva
  • 200 ml vody nebo vývaru
  • 3 cibule
  • 2 PL hladké mouky
  • bobkový list
  • jalovec
  • tymián
  • nové koření
  • olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Omyté kančí maso nakrájejte na plátky, osolte, opepřete, posypejte tymiánem a zalijte olivovým olejem.
  2. Nechte takto marinovat alespoň po dobu 30 minut.
  3. Následně na pánvi či v hrnci zesklovaťte na oleji nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte namarinované kančí maso a zlehka orestujte.
  5. Přidejte ke směsi bobkový list a ostatní koření, podlijte pivem.
  6. Hrnec či pánev přiklopte a nechte dusit, než maso změkne.
  7. V průběhu dušení podle potřeby podlévejte vodou nebo vývarem.
  8. Na závěr zahustěte omáčku pomocí mouky.

Takto připravený pokrm servírujte s knedlíkem, polentou nebo bramborovou kaší.

Guláš z divočáka na pivu servírovaný s bramborovou kaší
zdroj: elizabethminchilli.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.