Zázvorové cukroví s pomerančovou polevou

Zázvorové cukroví s pomerančovou polevou
Příprava: 30 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 40

Chutné měkké cukroví se zajímavou kombinací chutí.

Ingredience:

Těsto:

  • 1 a 3/4 šálku hladké mouky
  • 1/2 šálku másla
  • 3/4 šálku cukru
  • 2 PL medu
  • 1 vejce
  • 1/2 čajové lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 čajové mletého zázvoru
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/8 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice
  • 1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku

Poleva:

  • 2 šálky moučkového cukru
  • 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu
  • 3 PL mléka
  • šťáva z poloviny pomeranče
  • špetka mletého hřebíčku

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Ve velké míse utřete máslo, cukr a med.
  3. Přidejte vejce, vanilku a vyšlehejte.
  4. V samostatné míse smíchejte zbývající suché přísady a poté je opatrně vmíchejte do mokré směsi, dokud se dobře nespojí.
  5. Rukama z těsta vyválejte kuličky a položte je na pečicím papírem vyložené plechy.
  6. Zázvorové cukroví pečte 8-10 minut nebo dokud povrch není pevný a nezačne praskat.
  7. Před poléváním polevou nechte cukroví zcela vychladnout.
  8. V misce smíchejte ingredience na polevu a následně každý kousek cukroví ponořte dnem vzhůru do misky s polevou nebo ho pomocí cukrářského štětce potřete tenkou vrstvou polevy.
  9. Cukroví s polevou nechte ztuhnout.
Zázvorové vánoční pečivo s pomerančovou polevou.
zdroj: backtothebooknutrition.com

Kromě receptů na zázvorové cukroví, můžete skořici použít i při přípravě voňavého skořicového cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.