Chutné měkké cukroví se zajímavou kombinací chutí.
Ingredience:
Těsto:
- 1 a 3/4 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku másla
- 3/4 šálku cukru
- 2 PL medu
- 1 vejce
- 1/2 čajové lžičky čistého vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 čajové mletého zázvoru
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/8 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
- 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
Poleva:
- 2 šálky moučkového cukru
- 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu
- 3 PL mléka
- šťáva z poloviny pomeranče
- špetka mletého hřebíčku
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Ve velké míse utřete máslo, cukr a med.
- Přidejte vejce, vanilku a vyšlehejte.
- V samostatné míse smíchejte zbývající suché přísady a poté je opatrně vmíchejte do mokré směsi, dokud se dobře nespojí.
- Rukama z těsta vyválejte kuličky a položte je na pečicím papírem vyložené plechy.
- Zázvorové cukroví pečte 8-10 minut nebo dokud povrch není pevný a nezačne praskat.
- Před poléváním polevou nechte cukroví zcela vychladnout.
- V misce smíchejte ingredience na polevu a následně každý kousek cukroví ponořte dnem vzhůru do misky s polevou nebo ho pomocí cukrářského štětce potřete tenkou vrstvou polevy.
- Cukroví s polevou nechte ztuhnout.
Kromě receptů na zázvorové cukroví, můžete skořici použít i při přípravě voňavého skořicového cukroví!