Zázvoroví panáčci

Zázvoroví panáčci

Typické cukroví oblíbené především v anglosaských zemích, podobné našim medovým perníčkům. Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutnají.

Ingredience:

  • 2 a 3/4 šálku hladké mouky
  • 1/4 šálku
  • 1/4 šálku
  • 1 vejce
  • 12 PL másla
  • 6 PL medu
  • 2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1 čajové lžička mleté skořice
  • 1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
  • 1/8 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup:

  1. Ve středně velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl, zázvor, skořici, hřebíček a černý pepř.
  2. V mixéru vyšlehejte máslo a cukry.
  3. Přišlehejte vejce a med.
  4. Přidejte směs mouky a míchejte při nízkých otáčkách, dokud se vše nespojí.
  5. Vzniklé těsto rozdělte na polovinu a vytvarujte dva disky.
  6. Zabalte je do potravinové fólie a dejte nejméně na hodinu nebo lépe přes noc do ledničky.
  7. Předehřejte si troubu na 170°C.
  8. Plechy vyložte pečicím papírem.
  9. Vyjměte těsto z chladničky a rozválejte na přibližně půl centimetru silný plát.
  10. Pomocí vykrajovátek vykrájejte zázvorové panáčky.
  11. Stejným způsobem postupujte i s druhou polovinou těsta.
  12. Zázvorové cukroví pečte přibližně 8-10 minut.
Zázvoroví panáčci podobní perníčkům.
zdroj: onceuponachef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.