Typické cukroví oblíbené především v anglosaských zemích, podobné našim medovým perníčkům. Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutnají.
Ingredience:
- 2 a 3/4 šálku hladké mouky
- 1/4 šálku
- 1/4 šálku
- 1 vejce
- 12 PL másla
- 6 PL medu
- 2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/4 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky mletého zázvoru
- 1 čajové lžička mleté skořice
- 1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
- 1/8 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
Postup:
- Ve středně velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl, zázvor, skořici, hřebíček a černý pepř.
- V mixéru vyšlehejte máslo a cukry.
- Přišlehejte vejce a med.
- Přidejte směs mouky a míchejte při nízkých otáčkách, dokud se vše nespojí.
- Vzniklé těsto rozdělte na polovinu a vytvarujte dva disky.
- Zabalte je do potravinové fólie a dejte nejméně na hodinu nebo lépe přes noc do ledničky.
- Předehřejte si troubu na 170°C.
- Plechy vyložte pečicím papírem.
- Vyjměte těsto z chladničky a rozválejte na přibližně půl centimetru silný plát.
- Pomocí vykrajovátek vykrájejte zázvorové panáčky.
- Stejným způsobem postupujte i s druhou polovinou těsta.
- Zázvorové cukroví pečte přibližně 8-10 minut.