Perníčky nemusí být vždy jen z medu a směsi koření. Zajímavou variantou s anýzem je tento recept. Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutnají.
Ingredience:
- 2 šálky másla
- 1 žloutek
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku cukru krystal
- 3 PL mléka
- 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/8 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky anýzového extraktu
Poleva
- 1/4 šálku másla
- 2 šálky moučkového cukru
- 3-4 PL mléka
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- vánoční posypky
Postup:
- Mixérem vyšlehejte máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny.
- Přidejte anýz, žloutek a mléko a opět vyšlehejte.
- V samostatné míse prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Směs přidejte k mokrým přísadám a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Mísu s těstem přikryjte potravinovou fólií a vložte na 2-3 hodiny či před noc do ledničky.
- Předehřejte si troubu na 170°C.
- Plechy na pečení vyložte pečicím papírem.
- Těsto rozválejte válečkem a pomocí rozmanitých vykrajovátek vykrájejte anýzové perníčky.
- Pečte přibližně 7-10 minut dozlatova.
- Anýzové cukroví nechte vychladnout a v mezidobě si připravte polevu.
- Smíchejte všechny ingredience v malé misce a šlehejte, dokud nedosáhnete nadýchané konzistence máslového krému, podle potřeby přidejte více mléka nebo cukru.
- Každý perníček následně jemně potřete polevou a podle potřeby ozdobte posypem.
K ozdobě tohoto anýzového cukroví můžete využít některý z našich receptů na ty polevy na perníčky.