Tradiční italské anýzové cukroví

Tradiční italské anýzové cukroví

Lahodné, aromatické a měkké, tak by se dalo charakterizovat toto původně italské vánoční pečivo.

Ingredience:

  • 1 a 3/4 šálku hladké mouky
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1/4 šálku másla
  • 3 vejce
  • 1 PL čistého anýzového extraktu
  • 1 čajová lžička mletého anýzu
  • 3/4 čajové lžičky prášku do pečiva

Poleva

  • 1 šálek moučkového cukru
  • 2 PL mléka
  • 1/4 čajové lžičky čistého anýzového extraktu
  • vánoční posypky

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 100°C.
  2. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
  3. Do středně velké mísy dejte mouku a prášek do pečiva.
  4. V jiné míse vyšlehejte máslo a cukr elektrickým mixérem.
  5. Následně po jednom zašlehejte vejce, přidejte anýzový extrakt, mletý anýz a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  6. Po částech přidávejte směs mouky.
  7. Vypracujte v těsto.
  8. Na připravené plechy na pečení pomocí lžíce vytvořte sušenky.
  9. Anýzové cukroví pečte přibližně 5-7 minut.
  10. Když cukroví chladně, připravte si polevu na ozdobení.
  11. Vyšlehejte moučkový cukr, mléko a anýzový extrakt dohladka.
  12. Vršky vánočních sušenek namáčejte do polevy a poté je posypejte posypkami.
  13. Nechte ztuhnout.
Tradiční italské vánoční anýzové pečivo.
zdroj: growagoodlife.com

Kromě receptů na anýzové cukroví můžete čokoládu využít i při přípravě mnoha dalších druhů čokoládového cukroví. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.