Máte slabost pro tradiční francouzskou cukrovinku. S tímto receptem si můžete snadno vytvořit její skvělou vánoční variantu.
Ingredience:
- 1 šálek cukru
- 1 a 3/4 šálku hladké mouky
- 3 vejce
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 2 a 1/2 čajové lžičky mletých anýzového semínek
Postup:
- Vejce šlehejte do pěny.
- Postupně přidávejte cukr a po celou dobu šlehejte.
- Po přidání cukru pokračujte ve šlehání směsi při středně vysokých otáčkách po dobu 5 minut.
- Smíchejte v míse mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Přidejte suché přísady do směsi vajec a cukru a šlehejte při střední rychlosti 3 minuty.
- Vmíchejte mletý anýz.
- Ze vzniklého těsta pomocí lžíce na plech s pečicím papírem vytvořte anýzové placičky.
- Anýzové cukroví nechte stát při pokojové teplotě odkryté alespoň 8 hodin.
- Následně si předehřejte troubu na 140°C.
- Pečte přibližně 10 minut dozlatova.
- Vyjměte vánoční makronky z trouby, počkejte 5 minut a pak je stěrkou uvolněte z pečicího papíru.