Vánoční anýzové makronky

Vánoční anýzové makronky

Máte slabost pro tradiční francouzskou cukrovinku. S tímto receptem si můžete snadno vytvořit její skvělou vánoční variantu.   

Ingredience:

  • 1 šálek cukru
  • 1 a 3/4 šálku hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 a 1/2 čajové lžičky mletých anýzového semínek

Postup:

  1. Vejce šlehejte do pěny.
  2. Postupně přidávejte cukr a po celou dobu šlehejte.
  3. Po přidání cukru pokračujte ve šlehání směsi při středně vysokých otáčkách po dobu 5 minut.
  4. Smíchejte v míse mouku, prášek do pečiva a sůl.
  5. Přidejte suché přísady do směsi vajec a cukru a šlehejte při střední rychlosti 3 minuty.
  6. Vmíchejte mletý anýz.
  7. Ze vzniklého těsta pomocí lžíce na plech s pečicím papírem vytvořte anýzové placičky.
  8. Anýzové cukroví nechte stát při pokojové teplotě odkryté alespoň 8 hodin.
  9. Následně si předehřejte troubu na 140°C.
  10. Pečte přibližně 10 minut dozlatova.
  11. Vyjměte vánoční makronky z trouby, počkejte 5 minut a pak je stěrkou uvolněte z pečicího papíru.
Anýzové vánoční makronky.
zdroj: kingarthurbaking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.