Jednoduché a chuťově velmi zajímavé cukroví, na které kromě anýzu potřebujte jen několik dalších ingrediencí, které máte běžně ve spíži.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek másla
- 1/2 šálku moučkového cukru
- 1 čajová lžička mletého anýzu
- 1 čajová lžička anýzového extraktu
Polevu:
- 2 šálky moučkového cukru
- 3 čajové lžičky anýzového extraktu
- 2 PL mléka
- vánoční posypky
Postup:
- Máslo a cukr vyšlehejte pomocí ručního mixéru, dokud se dobře nespojí.
- Přidejte anýzový extrakt a vmíchejte ho do máslové směsi.
- Postupně přidávejte mletý anýz a mouku.
- Vypracované těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 15 minut do chladničky.
- V mezidobě si předehřejte troubu na 170°C a plech na pečení vyložte pečicím papírem.
- Vychlazené těsto rozválejte válečkem.
- Pomocí vykrajovátek ve tvaru hvězdičky či jiných anýzové cukroví vykrájejte.
- Plech s cukrovím vložte do trouby a pečte přibližně 15 mnout
- Když anýzové cukroví chladne, připravte si polevu.
- Jednoduše společně vyšlehejte cukr, mléko a anýzový extrakt.
- Pomocí zdobítka polevu na cukroví naneste a na závěr ozdobte vánočními posypkami.