Kromě lívanců si z vloček můžete připravit i palačinky. Vyzkoušejte tuto veganskou variantu!
Ingredience:
- 1 šálek ovesných vloček
- 1/4 šálku bezlepkové mouky
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1/4 šálku jablečného pyré
- 1 a 1/4 šálku mandlového mléka
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1 PL kokosového oleje
Postup:
- Ovesné vločky vložte do kuchyňského robotu nebo mixéru. Mixujte, dokud nevznikne jemná mouka.
- Přidejte bezlepkovou mouku a mixujte, dokud se nespojí.
- Dále do mixéru vložte ostatní ingredience a rozmixujte do hladka.
- Následně dejte těsto na 20 minut vychladit do lednice.
- Rozehřejte si pánev s olejem.
- Naberte 1/4 až 1/2 šálku těsta a opatrně ho vlijte na pánev.
- Následně pánví pohybujte krouživými pohyby, aby se těsto rovnoměrně rozprostřelo.
- Smažte přibližně 1-2 minuty a poté opatrně obraťte na druhou stranu.
- Postup opakujte i se zbývajícím těstem
- Poté palačinky ozdobte jogurtem, čerstvým ovocem, marmeládou či tvarohem dle vašich představ.
V době Vánoc můžete ovesné vločky na váš stůl lehce dostat v podobě zdravého ovesného cukroví!