Jednoduchý a lahodný dezert s lehkou a nadýchanou ananasovou polevou, která je vyrobená z pouhých tří ingrediencí!
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 3/4 šálku cukru krystal
- 3/4 šálku strouhaného kokosu
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 1 šálek podmáslí
- 2 vejce
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1/2 lžičky kokosového nebo vanilkového extraktu
Poleva:
- 500 g ananasu v plechovce v mírně sladkém nálevu
- 100 g vanilkového pudinku
- 250 ml šlehačky
- strouhaný kokos na ozdobu
Postup:
- Předehřejte troubu na 160°C.
- Vymažte tukem a vysypte moukou pekáč či hlubší plech, ve kterém chcete ananasovo-kokosové řezy připravovat.
- V míse smíchejte suché přísady, tedy mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a strouhaný kokos.
- V jiné míse nebo velké odměrce smíchejte podmáslí, olej, vejce a kokosový či vanilkový extrakt.
- Následně obě směsi smíchejte.
- Výsledné těsto by mělo být hladké a husté.
- Vložte těsto do připravené formy na pečení a pečte přibližně 30 minut.
- Nechte vychladnout a v mezidobě si připravte polevu.
- Z plechovky s ananasem slijte šťávu a vymačkejte z ananasu co nejvíce tekutiny.
- V míse vyšlehejte ananasovou šťávu s vanilkovým pudinkem.
- Šlehejte, dokud směs nezhoustne.
- Poté přidejte kousky ananasu a dobře promíchejte.
- Samostatně vyšlehejte šlehačku a následně ji jemně vmíchejte do ananasové směsi.
- Vzniklou polevou potřete vychladlý dezert.
- Posypejte strouhaným kokosem a dejte na několik hodin vychladnut do ledničky.
V době Vánoc můžete kokos na váš stůl lehce dostat v podobě lahodného kokosového cukroví.