Kdo by neznal proslulé kuličky s lahodným krémem a mandlí zdobené strouhaným kokosem. Vyrobte si jejich vlastní domácí verzi!
Ingredience:
- 500g libovolných máslových sušenek
- 400 ml šlehačky
- 400g mascarpone
- 250 ml mléka
- 120g sušeného strouhaného kokosu
- 200g rozpuštěné bílé čokolády
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- kůra z 1 citronu
Postup:
- Strouhaný kokos zalijte čtyřmi až pěti polévkovými lžícemi mléka a dejte v hrnci na 2-3 minuty zahřát.
- Nechte vychladnout a směs přelijte přes síto, přičemž kokos prolisujte. Získáte tak opravdu intenzivní kokosovou chuť.
- V míse smíchejte mascarpone a rozpuštěnou bílou čokoládu a vyšlehejte do podoby krému.
- Přidejte kokosové mléko, vanilkový extrakt a citronovou kůru.
- V samostatné misce vyšlehejte šlehačku a přidejte ji do směsi mascarpone.
- Vše důkladně promíchejte dohromady.
- Vyšší plech nebo dortovou formu vyložte papírem na pečení.
- Jednotlivé máslové sušenky namočte do zbývajícího mléka a vyskládejte je na dno.
- Na sušenky rozetřete silnější vrstvu směsi z bílé čokolády, mascarpone a kokosu.
- Postup opakujte i s dalšími sušenkami.
- Nakonec na vrchní stranu naneste krém a strouhaný kokos.
- Můžete přidat na ozdobu i několik kuliček Raffaello.
- Kokosové řezy uložte přes noc do ledničky.