Jemný dezert, jehož lahodný krém se rozplývá na jazyku. Díky jeho snadné přípravě ho zvládne i začínající kuchařka.
Ingredience:
- 125 g másla
- 1 šálek moučkového cukru
- 2 vejce
- 1/2 šálku strouhaného kokosu
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 1 šálek zakysané smetany
- 1/3 šálku mléka
- 1/2 čajové lžičky kokosového extraktu
Krém
- 2 šálky moučkového cukru
- 1 a 1/3 šálku strouhaného kokosu
- 2 bílky
- 1 PL vody
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Formu na pečení vymažte tukem.
- V míse vyšlehejte máslo, kokosový extrakt a cukr do nadýchané pěny.
- Po jednom zašlehejte vejce.
- Směs přeneste do velké mísy.
- Vmíchejte polovinu kokosu a polovinu prosáté mouky, polovinu zakysané smetany a polovinu mléka. Důkladně zamíchejte.
- Poté přidejte i zbývající kokos, mouku, zakysanou smetanu a mléko a promíchejte dohladka.
- Těsto přeneste do formy.
- Pečte přibližně 50 minut.
- Když kokosové řezy chladnou, připravte si kokosový krém.
- V míse smíchejte moučkový cukr s kokosem, bílky a vodou, dobře promíchejte