Také si z dětství vybavujete slavné čokoládové tyčinky s kokosovou náplní? Není nic snazšího než se jimi inspirovat při přípravě tohoto originálního receptu.
Ingredience:
- 1/2 šálku másla
- 3/4 šálku cukru
- 1/3 šálku neslazeného kakaového prášku
- 1/2 šálku hladké mouky
- 2 vejce
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 čajové lžičky soli.
- 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva.
Kokosový krém a zdobení
- 2 a 1/4 šálku mléka
- 2 šálky strouhaného kokosu
- 3/4 šálku cukru
- 5 PL dětské krupičky
- 2 PL másla
- 100 g hořké čokolády na polevu
- strouhaný kokos na posypání
Postup:
- Předehřejte troubu na 160°C.
- V míse smíchejte cukr a rozpuštěné máslo.
- Přidejte lehce rozšlehaná vejce, vanilkový extraktu, kakaový prášek, sůl, prášek do pečiva a mouku.
- Důkladně míchejte, dokud nevznikne jednolité těsto.
- Těsto nalijte do vymazané formy na pečení.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 25 minut.
- V mezidobě si připravte kokosový krém.
- V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a postupně přidejte všechny ingredience, tedy kokos, mléko, krupičku a cukr.
- Za stálého míchání krátce povařte, až ze směsi vznikne hustý krém.
- Dezert i krém nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Následně krémem dezert potřete.
- Uložte alespoň na dvě hodiny do ledničky.
- Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu a vychlazený dezert jí polijte.
- Opět dejte do ledničky vychladit.