Dobrá pomazánka z česneku potěší všechny chuťové buňky, zvlášť když je vyrobena z čerstvého místo sušeného. Hodí se na oslavy, pohoštění pro rodinu, ale klidně i jen tak k večeři.
Mrkněte také na recepty s medvědím česnekem a porovnejte jeho chuť s tím klasickým.
Ingredience:
- 1 kostka změklého másla
- 2 – 3 stroužky česneku
- 2 jarní cibulky nebo 1 malá klasická cibule
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- Sůl podle chuti
- Špetka mletého černého pepře
Postup:
- Máslo dáme do mísy a odložíme zatím stranou.
- Česnek očistíme, opláchneme a prolisujeme do mísy.
- Pokud nemáme lis na česnek, můžeme ho utřít na prkénku s trochou soli pomocí nože.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemné malé kostičky.
- Petržel opláchneme, nasekáme na drobné kousky a stejně jako česnek s cibulí přihodíme do mísy k máslu.
- Osolíme, opepříme a důkladně zamícháme.
- Podáváme na bagetě či pečivu, případně můžeme použít jako máslo k potření chleba, který se chystáme zapékat. Je to lahůdka.