Slané sušenky, čerstvé pečivo nebo třeba kousky čerstvé zeleniny. To vše můžete použít k namazání této česnekové pomazánky, po které se budete olizovat ještě druhý den.
Ingredience:
- 250 g smetanového sýra
- 2 – 3 lžíce změklého nesoleného másla
- 2 stroužky česneku
- 1/4 lžičky soli
- 3 lžíce petrželky
- 2 lžíce pažitky
- špetka mletého pepře čtyř barev
Postup:
- Do nádoby kuchyňského robota dáme smetanový sýr, máslo, očištěný prolisovaný česnek, pepř a sůl.
- Necháme mixovat, až dokud není směs pěkně hladká.
- Mezitím opláchnete pažitku s petrželí a obojí nasekáme.
- Přidáme do nádoby a několikrát promícháme pomocí pulzního tlačítka, aby se vše spojilo.
- Hotovou pomazánku dáme do misky (ideálně skleněné), zakryjeme a dáme minimálně na 30 minut do lednice.
- Ostatně v chladu vydrží cca 4 – 5 dní.