Vaječná nátěrka s česnekem

Vaječná nátěrka s česnekem

Mnozí o této receptuře mluví spíš jako o salátu, ale pro mě je to prostě pomazánka a hotovo. Má skvělou konzistence, báječně chutná a příprava je jednoduchá. Je vynikající na čerstvý chléb, ale hodí se k ní i celozrnné pečivo.

Ingredience:

  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • 1 malá červená cibule
  • 3 nakládané okurky
  • 3 – 4 lžíce majonézy
  • Šťáva z poloviny chemicky neošetřeného citronu
  • 2 lžíce čerstvého libečku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kopru
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky soli (případně podle chuti)

Postup:

  • Vejce oloupeme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky, které dáme do misky.
  • Cibuli očistíme a nasekáme najemno.
  • Okurky nastrouháme, libeček i kopr jemně nasekáme.
  • Česnek zbavíme slupky a prolisujeme k vejcím.
  • Všechny suroviny dáme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme majonézou a důkladně zamícháme.
  • Můžeme servírovat na toastovém chlebu nebo třeba kaiserce.
Směs na jednohubky s česnekem, vejci a bylinkami.
Zdroj: https://thatspicychick.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.