Mrkvovo-dýňová polévka

Mrkvovo-dýňová polévka
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6

Pulzující vegetariánská polévka s vydatnou dýní, sladkou mrkví, trochou česneku, bylinkami a praženými slunečnicovými semínky vás krásně zasytí i zahřeje.

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, lisované
  • 1 šálek dýně, nakrájené na kousky
  • 1 střední petržel, nasekaná
  • 3 střední mrkve, nasekané
  • 2 a ½ šálku zeleninového vývaru
  • 1 čajová lžička provensálského koření
  • ½ šálku 12% smetany + 2 lžíce na ozdobu
  • sůl
  • pepř
  • špetka chilli prášku, podle chuti
  • čerstvé bylinky
  • pražená slunečnicová semínka

Postup

  1. Zahřejte olivový olej v hrnci na středním ohni.
  2. Přidejte cibuli a česnek a restujte 2 až 3 minuty, dokud nezměknou a nezesklovatí.
  3. Přidejte dýni, petržel a mrkev a za občasného míchání restujte dalších 5 minut.
  4. Přidejte zeleninový vývar a provensálské koření a vše společně promíchejte.
  5. Snižte plamen, zakryjte a duste 25 minut.
  6. Polévku odstavte ze sporáku.
  7. Pomocí ponorného mixéru rozmixujte do hladka.
  8. Přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
  9. Přidejte špetku chilli prášku.
  10. Přendejte do 6 servírovacích misek, ozdobte smetanou, bylinkami a slunečnicovými semínky.
  11. Podávejte teplé.
Polévka z mrkve a dýně v misce na prkýnku ozdobená bylinkami, smetanou a slunečnicovými semínky.
www.aheadofthyme.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.