Kombinace malin s bílou čokoládou je naprosto bombastická a chuťově dokonalá. Bábovka je úžasně jemná, ale přitom velmi výrazná. Uvidíte, že si jí zamilujete.
Ingredience:
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 2,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 3/4 hrnku neslaného másla
- 1,5 hrnku cukru krystal
- 3/4 hrnku nasekané bílé čokolády
- 3 vejce
- 1,25 hrnku podmáslí
- 1 lžička vanilkového extraktu
- kůra z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
- 1 hrnek čerstvých malin
Na polevu:
- 1/4 hrnku smetany ke šlehání
- 1 hrnek nasekané bílé čokolády na polevu
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 180°C.
- Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a dáme jí do chladničky.
- Do jedné mísy prosejeme mouku, sůl i kypřící prášek do pečiva.
- Ve velké míse našleháme máslo a pomalu do něj budeme přidávat cukr.
- Jakmile dosypeme všechen, budeme šlehat 2 minuty.
- Po jednom budeme přidávat vejce, přičemž každé jednotlivé vajíčko 1 minutu zašleháme.
- Přilijeme podmáslí s vanilkou, přidáme kůru, promícháme a zasypeme suchou směsí.
- Pečlivě smícháme a přidáme čokoládu s malinami.
- Naposledy velmi opatrně promísíme, aby zůstaly maliny celé.
- Hotové těsto vlijeme do připravené formy a rovnoměrně rozprostřeme.
- Vložíme do trouby a pečeme asi 50 minut. Těsto zkontrolujeme pomocí špejle.
- Po upečení vyjmeme bábovku z trouby a necháme 15 minut odstát.
- Potom s ní trochu zatřeseme a vyklopíme z formy na kuchyňskou mřížku.
- Necháme jí úplně vychladnout a mezitím si připravíme polevu.
- Smetanu zahřejeme a jakmile se dostane na bod varu odstavíme ji.
- Přidáme do ní nasekanou bílou čokoládu a chvíli zakryjeme.
- Potom jí začneme šlehat až dokud nebude hladká.
- Když máme hotovo, přelijeme vychladlou bábovku a ozdobíme celými či nakrájenými malinami, ale není to nutné.
- Pokud nechceme použít maliny, můžeme posypat kousky mléčné čokolády.