Borůvková buchta po americku je opravdu lahoda. Inspirujte se a dejte nám vědět, jak vám chutnala.
Ingredience
- 250g polohrubé mouky
- 120ml mléka nebo vody
- 110g másla
- 1 hrnek cukru
- 1/4 hrnku třtinového cukru
- 4 lžíce škrobu
- 1 lžíce šťávy z citronu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička soli
- 6 hrnků borůvek
Postup
- V míse smíchejte mouku se solí a rozpuštěným máslem.
- Po lžících přimíchávejte studenou vodu nebo mléko a z těsta vytvořte jednu větší a jednu menší kouli.
- Koule zabalte do potravinářské folie nebo pytlíku a nechte v lednici po dobu 4 hodin odležet.
- Větší kouli těsta prohněťte a vyplňte jí dno a strany koláčové formy.
- V míse smíchejte borůvky, cukry, škrob, skořici a šťávu z citronu.
- Promíchejte a náplň dejte na připravené těsto ve formě.
- Koláč překryjte plackou, kterou si vytvoříte z druhé (menší) části těsta.
- Utěsněte, udělejte pár dírek, aby mohla odcházet pára při pečení.
- Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 200°C po dobu 1 hodiny dozlatova.
- Hotový koláč nechte vychladnout a podávejte nakrájený na trojúhelníčky.