Buchta z borůvek a tvarohu

Buchta z borůvek a tvarohu
Příprava: 40 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Výborná borůvková buchta s tvarohem vás ohromí. Jednoduchý recept, který zvládnete do hodiny.

Ingredience

  • 1 lžíce špaldové celozrnné mouky
  • 2 lžíce hladké mouky (+na vymazání)
  • 100g změklého másla (+ na vymazání)
  • 100g třtinového cukru
  • 3 ks vajec
  • 500g měkkého tvarohu
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 3 hrnky borůvek

Postup

  • V míse utřete máslo s třtinovým cukrem a žloutky do tužší hmoty.
  • Přimíchejte měkký tvaroh, vanilkový cukr a obě mouky smíchané s kypřícím práškem.
  • Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho k již smíchaným ingrediencím.
  • Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Poté do ní vlijte polovinu těsta a zasypte jej polovinou borůvek.
  • Poté nalijte druhou polovinu těsta a navrstvěte zbylé borůvky.
  • Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 40 minut.
  • Upečenou buchtu nechte vychladnout a poté podávejte.
Tvarohový moučník s čerstvými borůvkami.
Zdroj: mommalew.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.