Kombinace tvarohu a povidel je opravdu neskutečná! Připravte si tento koláč, který si zamilujete.
Ingredience
Na těsto:
- 2 šálky polohrubé mouky
- 1/2 balíček prášku do pečiva DrOetker
- 100 ml zakysané smetany
- 1/2 šálku moučkového cukru
- 125 g Hery
- 1 vejce
Na 1. náplň:
- 300 g švestkových povidel
- 1 vanilkový cukr DrOetker
Na 2. náplň:
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr DrOetker
- podle chuti moučkový cukr
- 1 lžíce zlatého klasu od DrOetker
- trochu rozinek
- trochu nastrouhané citronové kůry
Postup
- Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosejte, přidejte moučkový cukr, vajíčko, kysanou smetanu, Heru a vypracujte hladké těsto.
- Na 30 minut těsto odložte do chladu.
- Asi 1/3 odložte bokem.
- Zbylé těsto rozválejte do kulaté vymazané formy s průměrem 30 cm, i na boky formy.
- Povidla smíchejte s vanilkovým cukrem, rozdělte na 4 části a natřete na koláč.
- Mezi nimi nechte prostor na tvarohovou náplň.
- Tvaroh utřete s vejcem, přidejte vanilkový cukr, moučkový cukr podle chuti, zlatý klas a nastrouhanou citronovou kůru.
- Natřeme mezi povidlovou náplň, jako je na fotografii níže.
- Tvarohovou část posypte rozinkami.
- Zbývající těsto rozválejte, pokrájejte a ozdobte povrch koláče.
- Zbytek těsta spleťte a dejte na okraj koláče.
- Pečte při teplotě 180°C, asi 20 minut.
- Teplota a čas jsou pouze orientační, každý se musí řídit svou troubou.
- Nechte vychladnout, posypte moučkovým cukrem a podávejte.
- Dobrou chuť!