Kynuté povidlové buchty s polevou

Kynuté povidlové buchty s polevou
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 15

Nevíte, jak své buchty ještě obzvláštnit? Zkuste je zalít omáčkou z másla, cukru a citronové šťávy! Je to opravdu skvělé.

Ingredience

  • 10 g cukru
  • 100 g kvásku
  • 140 g teplého mléka
  • 300 g silné chlebové mouky
  • 3 g (1 lžička) skořice
  • 20 g cukru
  • 1 vejce
  • 2 g soli
  • 50 g másla
  • ½ sklenice povidel
  • 80 g moučkového cukru
  • Poleva

  • 30 g másla
  • šťáva z ½ citronu

Postup

  1. Smíchejte mléko, cukr a kvásek ve velké misce a nechte stát 10 minut.
  2. Přidejte mouku, skořici, cukr, vejce, sůl a máslo a hněťte nebo míchejte v robotu, dokud není těsto hladké a pružné.
  3. Zakryjte a nechte 2 hodiny kynout na teplém místě.
  4. Těsto vyklopte na lehce pomoučenou plochu.
  5. Jemně ho natáhněte na čtverec 45 cm a lžičkou opatrně nandejte povidla.
  6. Rozetřete je lžící a dávejte při tom pozor, abyste těsto neroztrhli.
  7. Sbalte ho pevně do dlouhé klobásy, zatlačte šev a pořádně utěsněte.
  8. Připravte si čtvercový plech velký asi 20 x 20 cm nebo podobný a vyložte ho pečícím papírem.
  9. ,,Klobásu“ z těsta nakrájejte ostrým nožem na 9 částí.
  10. Vytvořte buchty a dejte si pozor na utěsnění spodku, povidla nesmí prosakovat.
  11. Buchty dejte na plech, volně přikryjte potravinovou fólií a nechte asi hodinu na teplém místě.
  12. Předehřejte troubu na 200°C.
  13. Když se buchty nafouknou a těsně přiléhají k sobě, přendejte plech do trouby a pečte 20 minut.
  14. Nechte buchty vychladnout.
  15. Chcete-li udělat polevu, přiveďte máslo k varu v malé pánvi, přimíchejte do misky s moučkovým cukrem a přidejte citronovou šťávu tak, aby poleva byla dostatečně tekutá na pokapání buchet.
Buchty se švestkami zdobené polevou na papíře.
www.cuisinefiend.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.