Díky kombinaci oleje, ořechů a jogurt je tahle bábovka dokonale vláčná, jemná a velmi chutná. Uvidíte, že jeden kousek vám rozhodně stačit nebude.
Ingredience:
- 200 g cukru krystal
- 4 vejce
- 1 sáček vanilkového cukru
- 150 ml oleje
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g strouhaných vlašských ořechů (mohou být i lískové)
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 250 ml jogurtu (bílý, řecký)
- moučkový cukr na posypání
Postup:
- Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180°C.
- Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou.
- Do mísy rozklepneme vejce, přidáme krystalový i vanilkový cukr a našleháme do pěny.
- Poté začneme pomalu přilévat za stálého míchání olej.
- Přimícháme jogurt a také mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec přidáme ořechy.
- Vše důkladně zamícháme, aby bylo těsto pěkně nadýchané a hladké.
- Vlijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut.
- Hotovou bábovku vyjmeme z trouby a na chvilku odstavíme.
- Po pár minutách vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.