Roztančete své chuťové pohárky a dopřejte jim něco lahodného, vláčného a výtečného. Tentokrát jde o bábovku z oleje s příchutí manga.
Právě díky mangu je výsledný moučník velmi měkký a dokonale sladký. Kardamom navíc vyzdvihne samotnou chuť manga. Výhodou je, že si tuhle bábovku můžeme připravit klidně i jako sváteční dortík.
Ingredience:
- 350 g polohrubé mouky
- 250 g cukru moučka
- 1 balení prášku do pečiva
- 1 lžička sušeného kardamomu
- špetka soli
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 130 g oleje
- 2 zralá manga (cca 500 g)
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 180°C.
- Bábovkovou formu vymažeme máslem a posypeme moukou, případně strouhankou.
- V jedné míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva.
- Do druhé mísy dáme oloupané a pecky zbavené mango, které rozmačkáme pomocí vidličky.
- Přidáme kardamom, trochu soli, vanilkový extrakt, olej a našleháme.
- Hotovou směs přelijeme do mísy se suchými surovinami a pečlivě zamícháme, až vznikne hladké těsto.
- To přendáme do formy na bábovku a uhladíme.
- Pečeme po dobu 45 – 50 minut, přičemž po uplynutí této doby vyzkoušíme pomocí špejle propečení.
- Upečenou bábovku necháme odpočinout a částečně vychladnout.
- Vyklopíme z formy a necháme úplně vystydnout.
- Nakonec můžeme pocukrovat nebo nechat tak, jak je.