Kefírová buchta s čokoládou

Kefírová buchta s čokoládou
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Vláčná čokoládová buchta, která vám zachutná. Vyzkoušejte!

Ingredience na korpus

  • 250g hladké mouky
  • 100g polohrubé mouky
  • 120g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kakaa holandského typu
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 200ml rostlinného oleje
  • 500ml kefíru

Ingredience na polevu

  • 200ml zakysané smetany
  • 100g čokolády (hořké, na vaření)

Postup

  • V míse smíchejte mouky s cukrem, jedlou sodou a kakaem.
  • V jiné míse smíchejte mokré suroviny – vejce s olejem a kefírem.
  • Sypké suroviny postupně zamíchejte do mokrých a vznikne vám hladké těsto.
  • Vzniklé těsto nalijte na papírem vyložený plech a pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu cca 20 minut.
  • Upečenou buchtu nechte vychladnout a mezitím si připravte polevu.
  • Nechte rozpustit čokoládu a vmíchejte zakysanou smetanu.
  • Na vychladlou buchtu navrstvěte polevu a podávejte.
Kakaová buchta s čokoládo-smetanovou polevou.
Zdroj: instructables.com

Rychlé recepty ocení každý, kdo nestíhá nebo zkrátka nechce trávit hodiny u plotny. Proto pro vás máme 5 receptů na hrníčkové buchty. Zkuste!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.