Už jste měli čokoládovou bublaninu? Pokud ne, určitě stojí za to vyzkoušet ji! Upečte si neobvyklý moučník s třešněmi nebo jiným ovocem.
Ingredience
- 350g polohrubé mouky
- 200g cukru krystal
- 4ks vajec
- 125ml mléka
- 120ml oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 lžíce holandského kakaa
- 300g třešní (nebo jiného ovoce)
Postup
- V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem. Přidejte kakao, cukr, vanilkový cukr a promíchejte.
- Přimíchejte vejce, olej a mléko.
- Vymíchejte dohladka a nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech.
- Těsto uhlaďte a navrch rozložte očištěné a okapané ovoce.
- Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečte 30 minut.
- Nechejte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a podávejte.