Linecké cukroví je klasika. Ozvláštněte ho letos přidáním máku. Budete mile překvapeni!
Ingredience:
- 225 g špaldové mouky
- 100 g hnědého cukru
- 150 g mletých mandlí
- 50 g máku
- 230 g másla
- 1 čajová lžička skořice
- 2 polévkové lžíce vody
- marmeláda dle vlastního výběru
Postup:
- Mouku, cukr, mandle, mák, máslo, skořici a dvě polévkové lžíce ledové vody dejte do mísy a vypracujte hladké těsto.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte chladit alespoň na hodinu do ledničky.
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Těsto rozválejte a pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary.
- Malým vykrajovátkem vykrojte středy poloviny cukroví.
- Cukroví přeneste na připravený plech s pečicím papírem.
- Makové cukroví pečte 6-8 minut, dokud nejsou okraje zlatohnědé.
- Nechte zcela vychladnout.
- Vychladlé makové linecké cukroví slepte pomocí marmelády.
Vyzkoušejte i další druhy oblíbeného lineckého cukroví! S kakaem, ořechy či v dia podobě!