Jednoduché těstoviny s tuňákem z konzervy připravíte z pár ingrediencí. Stačí koupit tuňáka a kukuřici v konzervě a hurá do toho!
Ingredience
- 250g těstovin (penne, kolínka či vrtulky)
- 200g tuňáka z konzervy (ve vlastní šťávě)
- 1 konzerva sladké kukuřice
- 3 kyselé okurky
- 200ml majonézy/majolky
- sůl, mletý pepř
- olivový olej
Postup
- Nejprve uvařte těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě.
- Slijte, nechte okapat a dejte do mísy.
- Zakapejte olivovým olejem a promíchejte. (Těstoviny se tak alespoň neslepí)
- Šťávu z tuňáka i z kukuřice slijte. Nakrájejte okurky na malé kousky.
- Do těstovin postupně zamíchejte tuňáka, kukuřici, okurky a majonézu.
- Podle potřeby osolte či opepřete a podávejte.
- Pokud chcete salát svěžejší, nechejte jej v lednici alespoň půl hodiny vychladit.
Kromě tuňáka lze zapékat třeba i lososa. Přinášíme inspirativní recepty jak a s čím zapéct lososa.