Tento recept prostě musíte vyzkoušet. Tyto zapečené těstoviny s tuňákem a fazolkami se skvěle hodí jako rychlý oběd nebo vydatná večeře.
Ingredience
- 300-350g těstovin (vrtulky, penne, kolínka)
- 200g mražených zelených fazolek
- 2 vejce
- 1 tuňák v konzervě (ve vlastní šťávě)
- 100ml smetany
- 1-2 plátky másla
- sůl, mletý pepř
- sýr dle chuti
- olivový olej
Postup
- Nejprve uvařte těstoviny dle návodu na obalu v osolené vodě.
- Mražené fazolky nechejte rozmrznout, omyjte a povařte v trochu osolené vodě.
- Uvařené těstoviny sceďte a zakápněte olivovým olejem. Fazolky sceďte.
- V zapékací míse promíchejte těstoviny s fazolkami, s kousky okapaného tuňáka a nastrouhaným sýrem.
- Dle chuti osolte, opepřete, zalijte smetanou a rozšlehanými vajíčky.
- Nakonec ještě zasypte trochou sýra, poklaďte navrch dva plátky másla a dejte zapéct.
- Pečte do zlatova a podávejte.
V případě chuti můžete přidat i pokrájené černé olivy.