Zapékané tuňákové vrtulky s fazolkami a smetanou

Zapékané tuňákové vrtulky s fazolkami a smetanou

Tento recept prostě musíte vyzkoušet. Tyto zapečené těstoviny s tuňákem a fazolkami se skvěle hodí jako rychlý oběd nebo vydatná večeře.

Ingredience

  • 300-350g těstovin (vrtulky, penne, kolínka)
  • 200g mražených zelených fazolek
  • 2 vejce
  • 1 tuňák v konzervě (ve vlastní šťávě)
  • 100ml smetany
  • 1-2 plátky másla
  • sůl, mletý pepř
  • sýr dle chuti
  • olivový olej

Postup

  • Nejprve uvařte těstoviny dle návodu na obalu v osolené vodě.
  • Mražené fazolky nechejte rozmrznout, omyjte a povařte v trochu osolené vodě.
  • Uvařené těstoviny sceďte a zakápněte olivovým olejem. Fazolky sceďte.
  • V zapékací míse promíchejte těstoviny s fazolkami, s kousky okapaného tuňáka a nastrouhaným sýrem.
  • Dle chuti osolte, opepřete, zalijte smetanou a rozšlehanými vajíčky.
  • Nakonec ještě zasypte trochou sýra, poklaďte navrch dva plátky másla a dejte zapéct.
  • Pečte do zlatova a podávejte.
Zapékané těstoviny se sýrem, fazolemi a tuňákem z konzervy.
Zdroj: nourisheveryday.com

V případě chuti můžete přidat i pokrájené černé olivy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.