Kuřecí polévka na pekingský způsob

Kuřecí polévka na pekingský způsob

U této znamenité polévky si přijdou na své milovníci kuřecího masa a exotických chutí.

Ingredience

  • 250 g kuřecích prsou
  • 100 g čerstvých shiitake hub
  • 0.5 l kuřecího vývaru
  • 150 g bambusových výhonků
  • chilli pasta
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 100 g mungo klíčků
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžíce cukru
  • 5 lžic sojové omáčky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  1. Kuřecí prsa vložíme do vývaru, přivedeme k varu a vaříme 30 minut.
  2. Mezitím si připravíme zeleninu. Bambusové výhonky necháme okapat. Cibuli, mrkev  houby nakrájíme na drobno.
  3. Maso vyjmeme hrnce a nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do hrnce.
  4. Do vývaru přidáme rajčatovou pastu, cukr a ocet.
  5. Do pánve nalijeme olej a osmahneme si na něm cibuli s chilli.
  6. Jakmile má cibule zlatou barvu tak ji přidáme do hrnce s polévkou.
  7. Přidáme mrkve, houby, babmusové výhonky a vaříme 15 minut.
  8. Dochutíme sójovou omáčkou, přidáme ve vodě rozmíchaný kukuřičný škrob a mícháme dokud nám polévka nezačne houstnout.
  9. Polévku podáváme ozdobenou jarní cibulkou.
Kuřecí čínská polévka s houbami v čínské misce.
zdroj: eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.