Zbylo vám kachní maso od večeře? Tak ho můžete využít do téhle výborné kachní polévky.
Ingredience
- 100 nudlí
- 400 ml kuřecího vývaru
- 3 plátky zázvoru
- 200 g pečeného/vařeného kachního masa
- 200 g zelí
- 150g fazolových klíčků
- 1 lžíce hoisin omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička limetkové šťávy
- sůl a chilli podle chuti
Postup
- Kachní maso si nakrájíme na proužky a orestujeme na pánvi na troše oleje.
- Přidáme prolisovaný česnek a restujeme další 2 minuty.
- Mezitím si uvaříme fazolové klíčky. Vložíme je do misky, zalijeme horkou vodou a necháme stát půl minuty, poté vodu slijeme.
- Nudle si uvaříme podle návodu a necháme stranou.
- Jakmile má kachna zlatou barvu tak přidáme hoisin omáčku, sojovou omáčku a podlijeme trochou vývaru.
- Do hrnce nalijeme zbylý vývar, vodu a na nudličky nakrájené zelí se zázvorem. Přivedeme k varu.
- Po dvou minutách přidáme kachní maso, fazolové klíčky, nudle a dochutíme limetkovou šťávou a můžeme podávat.