Chuťově velmi zajímavé vánoční pečivo, kterému směs rozmanitého koření zároveň dává i nevšední vůni. Vyzkoušejte, uvidíte, že na něm není nic složitého!
Ingredience:
- 3 šálky burizonů
- 1 šálek datlí bez pecky
- 1 PL mletého lněného semínka
- 3 PL teplé vody
- 3 PL avokádového oleje
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
- 1/8 čajové lžičky mletého bílého nebo černého pepře
- špetka soli
Postup:
- V malé misce smíchejte mleté lněné semínko s teplou vodou. Nechte alespoň 15 minut odstát.
- Do kuchyňského robotu vložte burizony, datle, olej, vanilku, skořici, zázvor, pepř, sůl a lněnou směs.
- Zpracovávejte 2 až 3 minuty, dokud se těsto nespojí do kuličky.
- Na pečicím papíru vytvarujte z těsta váleček dlouhý asi 12 cm.
- Váleček poté zabalte do potravinové fólie a vložte na několik hodin do mrazáku.
- Předehřejte si troubu na 170°C.
- Plech vyložte pečicím papírem.
- Váleček nakrájejte na přibližně půl centimetru silné plátky.
- Burizonové cukroví pečte na plechu s pečicím papírem přibližně 10 minut.
- Pokud chcete, můžete před upečením vrchní část cukroví ozdobit kandovaným ovocem.
Kandované ovoce využijete také při přípravě dalších vánočních pochoutek. Inspirujte se našimi recepty na cukroví z kandovaného ovoce.