Mrkvový moučník na plech

Mrkvový moučník na plech
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Vyzkoušejte tuto snadnou, rychlou a velmi výbornou mrkvovou buchtu na plech. Ideální na snídani, poobědový dezert nebo jen tak na posezení.

Ingredience

  • 130g polohrubé mouky
  • 2ks vajec
  • 180g cukru
  • 1 lžička medu
  • 3-4 mrkve (nastrouhané najemno)
  • 120ml rostlinného oleje
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli

Krém

  • 250g tvarohu
  • 200g lučiny
  • 80g moučkového cukru
  • šťávu z citronu

Postup

  • Nejprve nastrouhejte mrkve najemno. Dejte stranou.
  • V misce vyšlehejte vajíčka s cukrem do pěny. Poté přidejte med a olej.
  • V jiné misce smíchejte mouku se sodou, kypřicím práškem, skořicí a špetkou soli.
  • Sypkou směs postupně zapracujte do vaječné pěny.
  • Nakonec přidejte nastrouhanou mrkev a pořádně promíchejte.
  • Hotové těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech nebo plech s pečícím papírem.
  • Stěrkou případně uhlaďte povrch, aby byla všude stejně vysoká.
  • Dejte péct do předehřáté trouby na 170°C na cca 30 minut. Zkuste špejlí, zda je upečená.
  • Po vychladnutí buchtu namažte krémem, který jste si připravili tak, že smícháte tvaroh s cukrem, přimícháte lučinu nebo jiný čerstvý sýr a nakonec zakapete citronem podle chuti.
  • Hotový moučník můžete ještě navrch posypat nasekanými oříšky.
Buchta s mrkví, tvarohem a ořechy na plech.
Zdroj: narjousfooddiary.com

Neoslnil vás recept? Nevadí, máme pro vás suprové recepty na tvarohovou bábovku. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.