Aztécká polévka

Aztécká polévka
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 8

Tahle polévka je v Mexiku známá jako sopa Azteca a i jako jiné mexické polévky vás ohromí svou nezvyklou kombinací chutí.

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 pasilla chilli paprička
  • 1 plechovka rajčat
  • 150 g sýra strouhaného sýra Monterey Jack
  • 600 g vařeného kuřecího masa
  • 8 šálků vývaru
  • 1 avokádo
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 limeta
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi si na sucho opečeme chilli papričku. Stačí chvilka dokud nezačne vonět.
  2. Odstraníme stopku a semínka a rozmixujeme spolu s rajčaty do hladka.
  3. V hrnci si rozpálíme olej a orestujeme si na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek asi 8 minut. 
  4. Jakmile má zelenina zlatavou barvu tak ji přidáme do mixéru k rajčatům a chilli. Rozmixujeme na hladký krém.
  5. Tento krém nalijeme zpě do hrnce, vaříme asi 8-10 minut dokud nám krém nezhoustne.
  6. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a stáhneme plamen.
  7. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, dochutíme solí, pepřem a vaříme dalších asi 8 minut.
  8. Podáváme s avokádem, strouhaným sýrem, zakysanou smetanou a limetkou.
Polévka se sýrem, avokádem a zakysanou smetanou.
zdroj: sauveur.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.