Milujete ořechy? Pak musíte vyzkoušet i tento vynikající recept na ořechovou variantu úlů. Kombinace vlašských a lískových ořechů jim dodává lahodnou chuť.
Ingredience
- 100 g vlašských ořechů namletých najemno
- 100 g lískových ořechů namletých najemno
- 200 g cukru moučka
- 2 PL kakaa
- 2 PL rumu
Na dokončení
- 1 balíček piškotů na spodní část úlů
Náplň
- 120 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 3 PL rumu
Postup
- Smíchejte namleté ořechy, cukr a kakao.
- Přidávejte rum a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Dejte ho na půl hodiny uležet do lednice.
- Ingredience na krém, tedy máslo, cukr a rum, vyšlehejte do hladka.
- Těsto vyndejte z lednice a za pomoci lžíce z něj udělejte kuličky.
- Kuličky vtlačte do formiček vysypaných cukrem.
- Druhou stranou vařečky udělejte do těsta důlek a naplňte ho krémem.
- Potom na konec úlu přitiskněte celý piškot a včelí úlky jsou hotové.