Tahle úžasná kombinace květáku, česneku a voňavého uzeného masa vás dostane. Vyzkoušejte ji a uvidíte sami!
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 8 stroužků česneku
- 650g květáku
- 7 šálků vývaru
- 2 lžičky oregana
- 300 g uzeného vepřového masa
- sůl, pepř
Postup
- V hrnci rozpálíme olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Mícháme dokud nám nezačne zelenina chytat zlatavou barvu ale dáváme pozor abychom ji nespálili.
- Mezitím si nakrájíme květák na kostičky a přidáme je spolu s vývarem do hrnce.
- Vaříme dokud nám květák nezměkne a to asi 20 minut.
- Do polévky přidáme uzené maso, krátce spolu povaříme a můžeme podávat.